• Cal Gerrer 7, 08191 Rubí
  • 93 588 78 35
  • info@dentalrubi.cat

Especialitats: Endodóncia
Estas aquí: Inici \ Especialitats
Que és?

L’endodòncia és un tractament que s’ ha de fer en una peça dental quan aquesta tingui la polpa infectada o pugui arribar a estar-ho en un futur. La tècnica consisteix a desvitalitzar la dent eliminant la polpa dentària per a la posterior obturació dels conductes del nervi.

La polpa de la dent es pot veure afectada per diverses causes, però principalment s’originarà a causa de càries no tractada o intervinguda massa tard, el que produeix una pulpitis. Aquesta infecció sol ser molt dolorosa però, si es cronifica, deixarà de fer mal fins que pugui arribar a produir un flegmó, un abscés o un quist que pot arribar a afectar l’os que envolta la dent.

Hi ha casos en què s’ha de realitzar una endodòncia de manera preventiva si el que volem és impedir una futura infecció perquè la peça serà tallada per posar-hi una funda dental. Si aquest tallat s’ha de fer molt agressiu, estarem tan a prop de la polpa que podria ocasionar problemes a curt termini.

En el cas que una dent hagi patit una fractura per un traumatisme pot ser que la polpa d’aquesta peça quedi exposada o bé que es seccionen els nervis i vasos que surten per l’àpex i per tant caldrà realitzar el tractament endodòntic.


Especialitats
És la branca de l'odontologia que s'encarrega de la conservació i prevenció de les peces dentàries i tota la cavitat bucal.
Els implants dentals permeten reemplaçar o recuperar les peces perdudes.
La pròtesi dental substitueix les estructures dentals perdudes o deteriorades.
La enfermedad periodontal es la mayor causa de pérdida de dientes en adultos.
L'ortodòncia és l'especialitat de l'odontologia té com a objectiu la recol·locació de les peces mal posicionades.
El blanqueamiento dental es un procedimiento destinado a aclarar el color del esmalte.
L’endodòncia és un tractament que s’ ha de fer en una peça dental quan aquesta tingui la polpa infectada o pugui arribar a estar-ho en un futur.
A causa d'una incorrecta o insuficient higiene dental i mals hàbits es poden desenvolupar problemes i malalties odonto-estomatològiques.